Ramakers keert terug naar het Volkshotel

Volkshotel was eerst het hoofdkwartier van één van de grootste kranten van Nederland. Nu is het een hotel met 201 kamers, variërend van knusse hoekjes tot royale ruimtes.

Hoe het begon

Het begon allemaal in 2014. KBK bouwgroep transformeerde het Volkskrantgebouw aan de Wibautstraat naar hotel met ruimte voor 177 hotelkamers én hield daarbij vrije ruimte open voor kunstenaars en initiatiefnemers uit de creatieve industrie. Interieurarchitect Bas van Tol, bekend van Club 11 en Trouw aan de overkant, verwijst in het gebouw veel naar de krant. In elke hotelkamer staan bijvoorbeeld zeefdrukken van uitvergrote pagina’s van De Volkskrant, die uit het archief komen.

Ramakers Interieurprojecten heeft in opdracht van het Volkshotel bijgedragen aan de realisatie van alle standaardkamers, cabins én studio’s. Alle standaardkamers zijn direct met de transformatie gecreëerd. Later, in 2020, heeft Ramakers bijgedragen aan de realisatie van de cabins én zijn we op dit moment bezig met de afrondende fase van 24 identieke long-stay studio’s. Alle raamkaders, het staalwerk, bedframes, hoogslapers, bureaus en badmeubels zijn door Ramakers gemaakt. Creëren, passen en meten zodat alle elementen naadloos op elkaar aansluiten.

Unieke kamers

Slapen kan anno 2022 in een normale kamer, in één van de acht speciale creaties of in een studio. Eerder deelde we al foto’s van de standaardkamers waarbij Ramakers aan bijgedragen heeft. Dit keer is het tijd voor de cabins.

De cabins zijn afgeleid van het zogenaamde ‘Capsule Hotel’-concept. Een capsule hotel is een hoteltype dat in Japan is uitgevonden om het ruimtegebrek in de grote steden te beperken. Volkshotel heeft een van de bestaande grotere kamers opgeheven zodat hier maar liefst 6 cabins in passen. De cabins zijn voorzien van een tweepersoonsbed en gedeelde badkamer en toilet. Alle cabins zijn door Ramakers gemaakt, net als de badkamermeubels.