The Highlander Hotel Amsterdam

De naam van het hotel is de Engelse vertaling van de familienaam; Hoogland. Het is ook een verwijzing naar de Schotse hooglanden, iets wat je op een subtiele manier terugziet in het hotel. Elke verdieping heeft een andere kleur en tartanpatroon en elke kamer is kleurgecodeerd. Van de tegels tot de kunstwerken, elk detail is specifiek gekozen voor elke kamer, zodat er geen kamer hetzelfde is!

Interieurontwerper Will Erens van Too Many Agencies heeft de familie geholpen onze ideeën en gevoelens te realiseren met het uiteindelijke interieurontwerp. Vervolgens is Ramakers Interieurprojecten in opdracht van The Highland Group aan de slag gegaan.

Perfectie als passie

Ramakers Interieurprojecten heeft perfectie als passie. Van schets tot ontwerp en gedetailleerd tekenwerk – alles moe(s)t perfect zijn. Na de goedgekeurde werktekeningen gingen we in onze werkplaats aan de slag, daar waar we ambachtelijk handwerk met innovatieve technologie combineren. Creëren, passen en meten zodat alle elementen naadloos op elkaar aansluiten. Diverse badmeubels, bureaus, minibarmeubels en hoofdborden hebben onze werkplaats verlaten en zijn door de diverse thema’s allemaal in een andere uitvoering en met ander stof en/of materiaal gemaakt. Als kers op de taart heeft Ramakers ook de souterrain aangepakt. Hier is de receptie, bar, keuken én het ontbijtrestaurant gevestigd.

Het hotel was gedurende de werkzaamheden operationeel. Per twee verdiepingen werd er gewerkt, zodat de resterende vijf verdiepingen áltijd gebruikt konden worden. Na weken intensieve gewerkt te hebben voor The Highlander Hotel Amsterdam, hebben we het bovenstaande resultaat afgeleverd.

Resultaat waar wij trots op zijn!