Groen en industrieel perfect gecombineerd

Ramakers Interieurprojecten heeft verschillende ruimtes van het hoofdkantoor van Woningcorporatie Parteon in Wormerveer voorzien van een nieuw interieur. Ze zijn begonnen met de Green Room. Deze ruimte dient ervoor om even tot rust te komen en is daarom vormgegeven met veel planten, zitzakken, donkerhouten materialen en een likje zwarte verf. Een sfeervolle ambiance voor een relaxed praatje of een kopje koffie.

De vergaderruimte is circulair ingericht met hergebruikte materialen uit de oude fabriek. Je vindt er oude houten stellingen met plantenbakken en voor de frames van het meubilair is een rode kleur gebruikt. Deze natuurlijke uitstraling wordt versterkt door het aanbrengen van groen op de vloer. Naast het relaxte natuurgevoel die deze kamer met zich meebrengt, is het multifunctioneel en kan het voor verschillende doeleinden worden gebruikt. Stijl en functionaliteit zijn door het vakmanschap van Ramakers zeer sterk gecombineerd.

Spel van licht en donker en verschillende materialen

Een oude opslag is omgebouwd tot een veelzijdige ruimte. De vergaderzaal die hierbij hoort, is opgeleverd door Maars Living Walls, marktleider op het gebied van flexibele indelingen binnen kantoren.

Ook de kantine heeft een metamorfose gehad. Prioriteit was het zorgen voor meer lichtval en de vloer moest een zekere mate van lol en speelsheid met zich meebrengen. Ramakers speelde met de vloer door het gebruik van laminaat en linoleum in het centrum. Blokken van verschillende matte kleuren laten dat gevoel van levendigheid tot stand komen. Ter contrast is de kantine ingericht met meubilair van robuust hout in donkere tinten.

Ook bouwkundig de beste partner

Op bouwkundig gebied hebben de designers van Ramakers zich ook overtroffen: het stuc- en schilderwerk zijn feilloos en het leggen van tegels en vloeren is door professionals gerealiseerd.

Parteons wensen gingen volledig in vervulling: een nieuw ingericht pand met multifunctionele ruimtes en een warme, industriële uitstraling.