De keuken is het hart van de woning

Deze particulier opdrachtgever uit Rotterdam heeft een bedrijfsruimte om laten bouwen tot appartement. Vervolgens heeft een binnenhuisarchitect een prachtig ontwerp gemaakt, waarvan Ramakers een aantal elementen heeft gerealiseerd, zoals de keuken, de slaapkamer en badkamer. Ook heeft Ramakers samen met de klant de kleuren, materialen en zichtlijnen bepaald.

Waar in de meeste woningen de keuken doorloopt in de eetkamer, is daar in deze woning niet voor gekozen. De eetkamer bevindt zich aan één zijde van de keuken, terwijl de zithoek zich aan de andere kant bevindt. Zo vormt de keuken met eiland het hart van dit warme huis. Dankzij de hoge keukenkast is er voldoende opbergruimte. De oven en koffiemachine zijn in deze kast verwerkt, waardoor er geen loopruimte verloren gaat en het werkblad maximaal benut kan worden. Op advies van Ramakers zijn boven de keuken ramen geplaatst, waardoor er extra licht naar binnen komt. Het aanrecht is verlengd met een houten barretje. Hier kan men een gezellig aperitiefje drinken, maar het kan ook gebruikt worden om een maaltijd voor te bereiden. 

Maximale ruimte benut

De slaapkamer is door Ramakers Interieurprojecten geheel verbouwd en gerestyled. Hier is gezorgd voor geïntegreerde kledingkasten, zodat er wederom weinig ruimte verloren gaat. De badkamer is in de slaapkamer gesitueerd, zodat bed, douche en kledingkast zich op steenworp afstand van elkaar bevinden. Modern, maar ook praktisch.

Natuurlijke tinten

Qua kleurgebruik is er gebruik gemaakt van natuurlijke tinten. Er is gekozen voor bruin & groen en wit & zwart. In combinatie met de (extra) lichtval zorgt dit voor een rustige sfeer en een warme uitstraling.