Bouwen voor de toekomst

Na een grondige verbouwing van de begane grond, van de locatie van Bouwmensen aan de Jufferstraat, is het nu tijd voor de eerste verdieping. De werkzaamheden worden uitgevoerd door Ramakers Interieurprojecten, in samenwerking met KBK bouw, naar ontwerp van KuiperSteur Architecten.

Vernieuwing

De eerste verdieping van de locatie was gedateerd en er werd niet zo effici├źnt meer gebruik van gemaakt. Kuiper Steur Architecten is daarom gevraagd om het ontwerp, dat ze eerder voor de begane grond hadden gemaakt, door te vertalen naar een nieuw ontwerp voor de eerste verdieping.

De constructie is hetzelfde gebleven, maar is op alle vlakken vernieuwd en verbeterd. Een wand tussen de klaslokalen is verplaatst en er is een flexibele scheidingswand om een ruimte op te kunnen splitsen. Bovendien is de toiletgroep omgedraaid, zodat er minder storende bewegingen op de gang zijn.

Daarnaast is er gezorgd voor een betere akoestiek in de ruimtes. Dat is gerealiseerd door plafond- en wandpanelen, maar ook door gebruik te maken van houten elementen, zoals dat ook op de begane grond is geïntegreerd. Bovendien heeft Ramakers een tafel van hout, steen en metaal gemaakt, om zo de verbinding tussen deze disciplines in de bouw en bij Bouwmensen, weer te geven.

Bouwmensen is de kweekschool voor ambachtslieden die ons in de toekomst komen versterken. Het is een mooi idee dat wij hier ons visitekaartje af mogen geven en een inspirerende omgeving mogen realiseren.

 

Onderaannemers: Graaff Sloop en Milieuwerken, Breedveld mobiele Wandsystemen, TGL (Tegels & Tegelzetters), Kitverwerker, Kwakman Afbouw, EASY Noise, Zwarthoed Schilders, Dudink & Mossel Projectstoffering, M&O Techniek, Swart Electrotechnisch Bureau Zaandam.